De EMDR liet mij zien waar de spanning bij mij zat. Deze spanning was door jouw vingers te volgen ineens weg. Dat dit gebeurde is voor mij nog steeds heel bijzonder. Het heeft mij goed gedaan.

Al jaren heb ik last van de scheiding van mijn ouders, ik weet nog precies hoe ze het me vertelden. Ik merkte achteraf dat het veel heeft gedaan met mijn zelfvertrouwen. Ik vond het moeilijk grenzen aan te geven, verrtouwen te geven, relaties aan te gaan, etc. In de therapie hebben we veel gedaan, en ik heb er onwijs veel van geleerd!

Ik ga snel mee met anderen, durf niet voor mezelf op te komen. In de sessies kwamen we erop uit dat het te maken had met mijn jeugd. Ik had in mijn jeugd geleerd vooral maar mijn mond te houden. MIjn vader was degene die nadacht en besloot, en naar wie we moesten luisteren. EMDR ging hierop in. We hebben ook wat andere dingen gedaan, en nu lukt het me meestal goed om mijn mening te geven en 'nee' te zeggen.

Ik heb een drukke baan, drie jonge kinderen en heb ook veel vrienden waar ik graag vaak mee afspreek. Op een gegeven moment werd het allemaal te veel. Ik werd steeds onaardiger naar de kinderen en ook mijn man moest het ontgelden. Op mijn werk hield ik de schijn hoog maar ik was constant moe. Dat kon niet langer. Ellen hielp me om uit te zoeken wat er aan de hand was, en om dingen echt te veranderen.    

Ik kwam bij Ellen omdat ik last had van paniekaanvallen. Ik wilde weer naar het museum en met de trein kunnen reizen, zonder bang te zijn om flauw te vallen. Het bleek te maken we hebben met iets van 30 jaar geleden! Na vier keer was het voldoende en durfde ik de meeste dingen weer aan. 

 

Het laatste jaar voel ik me niet zo goed, ik kan niet goed met de meisjes uit mijn klas en voel me vaak buitengesloten. Ik ben eigenlijk altijd boos op alles en iedereen. Samen met Ellen heb ik daar aan gewerkt. Het gaat nu een stuk beter.

Twee jaar geleden maakte ik een ernstig auto-ongeluk mee, een andere auto raakte mij vol in de zijkant. Mijn kinderen zaten erbij, en in mijn dromen hoorde ik steeds weer hun gegil. Het ongeluk hield me al die jaren de hele dag bezig. De EMDR werkte bij mij heel snel, en daarna merkte ik opluchting. Ook hield ik veel tijd over op een dag, omdat ik niet meer steeds met mijn hoofd bij het ongeluk zat. 

 

 

Ik was doodsbang voor spinnen. Geen idee waar het vandaan kwam, ik had het altijd al. Met Ellen ben ik aan de slag gegaan om belangrijke voorvallen met spinnen te behandelen. Daarna hebben we ons gefocust op hoe ik in de toekomst zou gaan reageren op spinnen. Vooral dit laatste leverde me veel op. Ik vind spinnen nog steeds niet leuk, dat gaat ook echt nooit komen. Maar ik ben blij dat ik nu niet meer in paniek raak als ik een spin zie.

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo