Ben je ooit gepest? Of word je gepest? Heb je daardoor het gevoel gekregen dat je niets waard bent, dat je niet goed bent zoals je bent? Ben je daardoor negatief over jezelf gaan denken? Ben je bang geworden? Of juist heel erg boos? Pesten kan grote gevolgen hebben in je functioneren, in je zelfbeeld, en in je wereldbeeld. Het kan psychische gevolgen hebben, zoals angst, boosheid,verlegenheid, flashbacks, het vermijden van bepaalde situaties, etc. Loop je al lang met deze klachten? Dan wordt het tijd om er wat aan te doen!

Resultaat

Het beoogde resultaat is dat de gevolgen van de gebeurtenis verdwijnen. Je hebt geen last meer van nachtmerries, de angst is verdwenen, en je kunt weer goed slapen. etc. Je kunt met een neutrale blik terugdenken aan wat er is gebeurd.

Werkwijze

We bespreken de gebeurtenissen in grote lijnen, en staan stil bij belangrijke emoties, herinneringen, gedachten, gebeurtenissen, beelden, etc. Bij EMDR werken we aan beelden die in je geheugen gegrift staan. Deze beelden willen we op een goede manier verwerken in je hersenen. Ik zet je verwerkingsmechanisme in werking doordat je met je ogen mijn vingers moet volgen. De gebeurtenis verplaatst daardoor naar je lange termijn geheugen en de emotionele lading is eraf.

Duur

Mijn cliënten zijn vaak verrast dat ze na één behandeling al verbetering merken. Daarmee is het nog niet opgelost, vaak zijn daar 4 tot 6 sessies voor nodig.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken. Neem vooral contact met me op.

 

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo