Heb jij een inbraak meegemaakt? Een overval? Een geweldsdelict? Ben je opgelicht? Bedreigd? Of ben je getuige geweest van zoiets? Dan kan het zijn dat je psychische klachten hebt gekregen. Denk daarbij aan slaapproblemen, angst, flashbacks of het mijden van bepaalde plekken. Bij een deel van de mensen verdwijnen deze klachten helaas niet vanzelf. Loop jij al langer dan 3 maanden met deze klachten? Dan wordt het tijd er wat aan te doen!

Resultaat

Het beoogde resultaat is dat de gevolgen van de gebeurtenis verdwijnen. Je hebt geen last meer van nachtmerries, de angst is verdwenen, en je kunt weer goed slapen. etc. Je kunt met een neutrale blik terugdenken aan wat er is gebeurd.

Werkwijze

We bespreken de gebeurtenis in grote lijnen, en staan stil bij belangrijke emoties, herinneringen, gedachten, gebeurtenissen, beelden, etc. Bij EMDR werken we aan beelden die in je geheugen gegrift staan. Deze beelden willen we op een goede manier verwerken in je hersenen. Ik zet je verwerkingsmechanisme in werking doordat je met je ogen mijn vingers moet volgen. De gebeurtenis verplaatst daardoor naar je lange termijn geheugen en de emotionele lading is eraf.

Duur

Mijn cliënten zijn vaak verrast dat ze na één behandeling al verbetering merken. Daarmee is het nog niet opgelost, vaak zijn daar 4 tot 6 sessies voor nodig.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken. Neem vooral contact met me op.

 

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo