Rijangst komt veel voor. Wist je deze angst ervoor zorgt dat 500.000 mensen met een rijbewijs het vermijden om auto te rijden? Je bent dus lang niet de enige! Je kan er last van hebben in meerdere of mindere mate. Zodra het je leven beperkt, bijvoorbeeld omdat je niet meer bij vrienden langs gaaat die ver weg wonen, dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Als je weet wanneer je angst is ontstaan, en waardoor, bijvoorbeeld omdat je een ongeluk hebt meegemaakt, dan is de kans groot dat er wat aan te doen is. 

Hoe ik je kan helpen

Als er zo'n duidelijke oorzaak is van je angst, dan is dat erg goed te behandelen met EMDR therapie. Deze vorm van therapie is de nummer 1 behandeling bij angsten. Met deze wetenschappelijk onderbouwde methode zetten we je hersenen zo hard aan het werk, dat de angst verdwijnt. Als ervaren EMDR-therapeut pas ik deze methode veel toe.

Resultaat

Het beoogde resultaat is dat je niet meer bang bent om auto te rijden, of als je je in het verkeer begeeft. 

Werkwijze

We bespreken in grote lijnen de gebeurtenissen waardoor je angst ontstaan is, en staan stil bij belangrijke emoties, herinneringen, gedachten, gebeurtenissen, beelden, etc. Bij EMDR werken we aan beelden die in je geheugen gegrift staan. Deze beelden willen we op een goede manier verwerken in je hersenen. Ik zet je verwerkingsmechanisme in werking doordat je met je ogen mijn vingers moet volgen. De gebeurtenis verplaatst daardoor naar je lange termijn geheugen waardoor je klachten worden weggenomen.

Duur

Mijn cliënten zijn vaak verrast dat ze na één behandeling al verbetering merken. Daarmee is het nog niet opgelost, vaak zijn daar 4 tot 6 sessies voor nodig.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken. Neem vooral contact met me op.

 

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo