Heb jij te maken gehad met seksueel geweld, aanranding, verkrachting of misbruik? Wellicht in de thuissituatie of juist door een vreemde. Dat is een ongelofelijke inbreuk op je persoon, je gevoel, je leven. Het kan zijn dat je hierdoor psychische klachten hebt gekregen. Denk daarbij aan slaapproblemen, angst, woede, flashbacks of het mijden van bepaalde plekken of situaties. Het kan je functioneren behoorlijk beinvloeden Bij een deel van de mensen verdwijnen deze klachten helaas niet vanzelf. Weet dat er wat te doen is aan je klachten!

Resultaat

Het beoogde resultaat is dat de gevolgen van de gebeurtenis verdwijnen. Je hebt geen last meer van nachtmerries, de angst is verdwenen, en je kunt weer goed slapen. etc. Als je na afloop van de therapie terugdenkt aan wat je is overkomen, zal je niet meer overweldigd worden door emoties. Je kunt er na afloop met meer afstand aan terugdenken.

Werkwijze

We bespreken de gebeurtenissen in grote lijnen, en staan stil bij belangrijke emoties, herinneringen, gedachten, gebeurtenissen, beelden, etc. Bij EMDR werken we aan beelden die in je geheugen gegrift staan. Deze beelden willen we op een goede manier verwerken in je hersenen. Ik zet je verwerkingsmechanisme in werking doordat je met je ogen mijn vingers moet volgen. De gebeurtenis verplaatst daardoor naar je lange termijn geheugen en de emotionele lading is eraf.

Duur

Mijn cliënten zijn vaak verrast dat ze na één behandeling al verbetering merken. Daarmee is het nog niet opgelost, vaak zijn daar 4 tot 6 sessies voor nodig.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken. Neem vooral contact met me op.

 

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo