Ongelukken in het verkeer komen vaak voor. Er is een relatief grote kans dat jij in je leven een keer een ongeluk meemaakt of ziet gebeuren. Het kan dan gaan om ongelukken met auto’s, fietsers, wandelaars, eenzijdige ongelukken en ga zo maar door.

Sommige mensen krijgen psychische klachten na het zien of hebben van een ongeluk. Denk daarbij aan slaapproblemen, flashbacks, het mijden van de plaats van het ongeval of angstig zijn in het verkeer. Bij een deel van de mensen verdwijnen deze klachten helaas niet vanzelf. Loop jij al langer dan 3 maanden met deze klachten? Dan wordt het tijd er wat aan te doen!

Resultaat

Het beoogde resultaat is dat de gevolgen van het ongeluk verdwijnen. Je durft weer deel te nemen aan het verkeer, hebt geen last meer van nachtmerries, de angst is verdwenen, etc. Je kunt met een neutrale blik terugdenken aan het ongeluk.

Werkwijze

We bespreken het ongeval in grote lijnen, en staan stil bij belangrijke emoties, herinneringen, gedachten, gebeurtenissen, beelden, etc. Bij EMDR werken we aan beelden die in je geheugen gegrift staan. Deze beelden willen we op een goede manier verwerken in je hersenen. Ik zet je verwerkingsmechanisme in werking doordat je met je ogen mijn vingers moet volgen. De gebeurtenis verplaatst daardoor naar je lange termijn geheugen en de emotionele lading is eraf.

Duur

Mijn cliënten zijn vaak verrast dat ze na één behandeling al verbetering merken. Daarmee is het nog niet opgelost, vaak zijn daar 4 tot 6 sessies voor nodig.

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken. Neem vooral contact met me op.

 

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo