Als een bepaalde persoon ineensuit je leven is, of niet meer is wie die altijd was, kan dat grote impact hebben. Denk aan het stuklopen van een huwelijk, het gemis van je kinderen als ze bij je ex zijn, of die ene vriend die geen vriendschap meer met je wil. En dan zijn er nog de mensen die nog wel in ons leven zijn, maar niet meer zichzelf zijn, zoals bijvoorbeeld je moeder die door Alzheimer steeds verder achteruit gaan.

Hoe neem je afscheid van mensen, op een gezonde manier? Hoe zorg je dat je niet in een vechtscheiding beland, of dat je je moeder herinnert als de vrouw die ze was?

Lang niet altijd gaat dit makkelijk, en soms is dit ronduit onmogelijk voor je gevoel. Door EMDR kan je de heftigheid wegnemen zodat je met meer evenwicht kunt aanpassen aan de nieuwe situatie.

Resultaat EMDR

We hebben aandacht voor wie en wat je bent verloren, en je krijgt inzicht in je eigen proces, je gedachten en je gevoelens. We passen EMDR toe op nare herinneringen, herinneringen die in je geheugen gegrift staan, op gemis, boosheid, verdriet, en andere dingen die emotioneel voor je zijn. Daarmee halen we een groot stuk van de problematische gevoelens weg.

Voor wie

Het is geschikt voor iedereen die:

  • Last heeft van een verbroken relatie of huwelijk of gebroken gezin
  • Klachten hebben nadat banden zijn verbroken
  • Iemand langzaam verliest aan ziektes zoals Alzheimer 
  • Moet inleveren door fysieke problemen en daar last van heeft

Ervaring van anderen

Na een ongewilde echtscheiding heeft deze man heel veel moeite met het verlies en gemis van het gezin. Nooit weer zijn we met z'n vieren... Na de therapie valt de grootste heftigheid weg en kan deze man zijn nieuwe leven weer positief verder opbouwen. 

 

Nadat het contact met zijn zoon al jarenlang is verbroken krijgt een vader daar steeds meer last van. Met lichamelijke klachten en spanning als gevolg. Met EMDR werken we aan het loslaten en lichamelijke ontspanning. Acceptatie volgt.

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo