Resultaat

Je wilt in het nu leven, niet steeds bezig zijn met nare gevoelens, negatieve gedachten, oude gebeurtenissen, angsten die je leven beperken, emoties, herinneringen, etc. Als je al dat oude toch eens achter je kan laten en met meer vertrouwen naar de toekomst durft te kijken, dan gaat er een wereld open!

Klachten

Wil jij af van:

  • Gevoelens zoals angst, woede, verdriet, machteloosheid, paniek(aanvallen), neerslachtigheid, etc.
  • Nachtmerries of slaapproblemen
  • Je gevoel dat mensen onbetrouwbaar zijn, of
  • Je lage zelfbeeld / gebrek aan zelfvertrouwen, of
  • Het constante vermijden van bepaalde situaties, locaties of mensen
  • etc.

Ontstaan

Ga dan eens na wanneer je deze klachten kreeg. Wat is er gebeurd in die periode? Als je klachten zijn ontstaan na specifieke gebeurtenissen in je leven, dan is het goed mogelijk om met EMDR de klachten weg te nemen. Deze gebeurtenissen hebben (misschien onbewust) een grote impact op je gehad. Blijkbaar bepalen ze nog steeds hoe jij je nu voelt in bepaalde situaties. En door die vroegere gebeurtenissen aan te pakken, kunnen je klachten verdwijnen.

Werkwijze

We bespreken de gebeurtenissen in grote lijnen, en staan stil bij belangrijke emoties, herinneringen, gedachten, gebeurtenissen, beelden, etc. Bij EMDR werken we aan beelden die in je geheugen gegrift staan. Deze beelden willen we op een goede manier verwerken in je hersenen. Ik zet je verwerkingsmechanisme in werking doordat je met je ogen mijn vingers moet volgen. De gebeurtenis verplaatst daardoor naar je lange termijn geheugen, en zal geen invloed meer op je uitoefenen . Hierdoor verdwijnen je klachten.

Aanvullende therapie

EMDR kan helpen in veel gevallen, maar soms is er ook wat meer nodig, aanvullend op de EMDR. Dit is zeker het geval als je vraag wat breder is. Kijk eens op mijn andere website, www.ellenderuijter.nl, voor meer informatie.

Wetenschap

EMDR is ontwikkeld na een toevallige ontdekking van een psychologe. Inmiddels zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken geweest die de (snelle) werking van EMDR aantonen. 

Aangesloten bij:

VBAG logoVBAG logoVBAG logo